Leiderschapsontwikkeling

Maatwerk voor maximale impact: onze leiderschapsprogramma’s combineren persoonlijke ontwikkeling met praktische vaardigheden die specifiek voor jouw organisatie het verschil maken.

Vrijblijvend verkennen
state of orange nikon 3148
pexels diva plavalaguna 6146820

Leiderschap als transformerende kracht

Het belang van goed leiderschap wordt vaak onderschat. Het is bepalend voor de koers en cultuur van een organisatie. Leiderschap beïnvloedt het niet alleen de individuele prestaties, maar ook die van het team. Goed leiderschap zorgt voor een gezonde werkomgeving, hogere productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Wij ondersteunen je graag bij het ontwikkelen van leiderschap in jouw organisatie.

Persoonlijk en op maat

Onze leiderschapsprogramma’s bieden een inspirerende persoonlijke reis die de deelnemers vol in hun kracht zet, hun veerkracht en wendbaarheid vergroot, en ze op een authentieke en impactvolle manier in staat stelt om de organisatie te leiden in de verdere ontwikkeling en groei.

Bij State of Orange begrijpen we dat elke leiderschapsreis uniek is. Onze trajecten worden zorgvuldig afgestemd op ieders individuele behoeften en doelen, waarbij we gebruik maken van een mix van groepsbijeenkomsten, persoonlijke coaching, intervisie, real-life case simulaties en praktijkopdrachten.

state of orange nikon 2848

Zij gingen je voor

 • Groei in sturing

  Dankzij de persoonlijke en aanpasbare training van Ronald zijn onze seniors nu uitgegroeid tot leiders die hun teams met vertrouwen en vernieuwde tactiek sturen.

  Stedin

  Nicole Onrust

 • Dedicated to guide

  Ronald was empathic, honest and truly dedicated to guide the participants.

  Deloitte

  Jeroen Huizer

 • Team inspiring expert

  Ronald is a great communicator and knows how to inspire teams. He should be on the shortlist of any CEO to build high performance teams

  Life Fitness

  Frank van de Ven

 • Valuable self discovery

  As my coach, Ronald helped me truly open myself up, to be vulnerable, and and share what I really felt from within. He listened, and reflected back, using his experience to guide me on a very difficult and valuable journey of self discovery.

  ABNAMRO

  Pavle Sazdovx

 • Groei en inzicht

  Aanrader voor iedereen die als persoon en professional wil groeien! Ronald combineerde scherpe vragen met humor en raakte in mijn gesprekken altijd de kern.

  PepsiCo

  Wibo Hermans

 • Prettige en veilige sfeer

  Ronald creëert direct een prettige en veilige sfeer en stimuleert alle teamleden om actief deel te nemen. Met prikkelende vragen speelt hij goed in op de situatie en raakt hij de kernpunten voor het team.

  Topsport Utrecht

  Amarens Genee

 • Binnen de kortste keren stil

  Binnen de kortste keren had de coach het team stil met één rake vraag die direct de kern raakte van waar we aan wilden werken.

  NS

  Peter van de Pol

 • Groeikansen onthuld

  Ook als je niet direct een probleem ervaart, kan teamcoaching ontzettend helpen om te groeien en de samenwerking te verbeteren.

  Solviteers

  Bjorn Stemerdink

 • Groei door inzicht

  Vanuit een goede verbinding met de groep wist de coach met rake interventies en een prettige manier van confronteren de hele groep te betrekken in het ontwikkelproces

  Sanquin

  Geert-Jan Derksen

 • Effectief en respectvol

  De coach wist het team op een impactvolle en respectvolle manier te confronteren met de eigen bijdrage aan het ‘gedoe’

  CZ

  Ben van Eck

Wat het oplevert

Persoonlijk leiderschap

Deelnemende leiders ervaren persoonlijke groei doordat ze hun leiderschapsvaardigheden versterken, zelfbewustzijn vergroten en effectiever omgaan met uitdagingen.

Verbeterde teamprestaties

Leiderschapsontwikkeling draagt bij aan de verbetering van teamprestaties door het ontwikkelen van effectieve communicatie, samenwerking, eigenaarschap en motivatie binnen het team.

Organisatorische wendbaarheid

Onze leiderschapsontwikkeling bevordert de organisatorische wendbaarheid door leiders een breder perspectief te geven, gedeeld leiderschap te stimuleren, en het vermogen om flexibel te reageren op veranderende omstandigheden.

291122bpsessie8454 pexels cowomen 2041627

Wat je mag verwachten

Jouw authentieke kracht

Wij richten ons op het versterken en uitbouwen van aanwezige kwaliteiten en talenten, waardoor leiders een authentieke, impactvolle stijl kunnen ontwikkelen die past bij hun persoonlijkheid, werkomgeving en ambitie.

Persoonlijk leiderschap

Eerst leiding geven aan jezelf, dan leiding geven aan anderen. Wij zetten daarom sterk in op het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfmanagement. Persoonlijk leiderschap is essentieel om te kunnen doen wat nodig is.

Stretch zone

Wij nodigen je uit om te leren en experimenteren buiten je comfort zone. Experimenteren met nieuw gedrag vergroot jouw veerkracht en aanpassingsvermogen. Uiteraard zorgen voor een veilige leeromgeving waarin je jezelf mag laten zien en fouten mag maken.

Eigen regie

Deelnemers hebben zelf de regie over hun ontwikkeling. Vanuit de persoonlijke leervraag nemen deelnemers zelf verantwoordelijkheid voor hun leerproces en dat van de groep. Wij dagen uit, bieden steun en moedigen aan.

Ervaringsgericht leren

Wij geloven dat we pas echt in beweging komen als het je raakt. Als je iets echt wilt en durft. Leiders ontwikkelen in onze programma’s door zelf te doen, ervaren en reflecteren. Om vanuit daar ook anderen te laten groeien.

Zichtbare resultaten

Wij verbinden persoonlijke groei aan de doelstellingen van de organisatie. Daarmee helpen we leiders om op een authentieke en impactvolle manier leiding te geven die tot zichtbaar betere resultaten voor de organisatie leidt.

Zorgvuldige begeleiding

Elke leiderschapsreis vereist zorgvuldige begeleiding. Onze zeer ervaren coaches bieden steun en begeleiding in jouw ontwikkeling en bij de uitdagingen die mogelijk op jouw pad komen.

Onze aanpak

Op basis van onze brede ervaring met leiderschapsontwikkeling in vele organisaties hebben wij een succesvolle aanpak ontwikkeld die bestaat uit drie stappen:

1. Design sessie

We ontwerpen samen een programma, gericht op jullie doelstellingen, visie op leiderschap, en gewenst gedrag richting de toekomst.

2. Maatwerk

We creëren een programma op maat, met de juiste mix van interventies en praktijktoepassing in de stretch zone, gericht op jullie doelstellingen.

3. Continu leren

Wij zorgen voor zichtbare impact. We verbinden leren met de praktijk, ondersteunen met coaching en evaluaties voor blijvende groei.

pexels fauxels 3184316

Voor wie?

Onze visie is dat iedereen binnen de organisatie leiderschap kan tonen. Hierbij is de definitie van leiderschap dat je in staat bent om persoonlijk leiderschap te tonen ten aanzien van jouw rol in de organisatie en dat je de potentie van anderen om jou heen optimaal benut en helpt te ontwikkelen.

Leiderschapsontwikkeling kan zich daarbij richten op zowel het formele leiderschap als op het informele leiderschap in de organisatie. Leiderschapsontwikkeling leidt tot zichtbare resultaten voor zowel hoger management, teamleiders, projectleiders, product owners als leading experts. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

Leiderschapsontwikkeling omvat het verbeteren van vaardigheden zoals communicatie en het aansturen van teams. Persoonlijk leiderschap staat voor ons altijd aan de basis van effectief leiderschap. Eerst leiding geven aan jezelf, dan aan anderen. Vanuit daar kun je ook meer Creërend Leiderschap ontwikkelen.

Dit leiderschap gaat in de basis over eigenaarschap tonen, over zelfbewustzijn, en over verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag en de daar uit volgende resultaten. Persoonlijk leiderschap is daarmee een belangrijk ingrediënt voor elke organisatie die een lerende cultuur wil creëren en zich continu wil blijven verbeteren. Dit is het soort leiderschap dat iedereen in de organisatie kan tonen. Voor leidinggevenden is het echter cruciaal.

Dit leiderschap gaat over wat je als leider, samen met anderen, kunt doen om waarde te creëren voor de klant, voor de organisatie, en voor individuen en teams binnen de organisatie. Voor dit creërend leiderschap is een belangrijke rol weggelegd voor leiders. Met leiders bedoelen wij naast de leidinggevenden ook de informele leiders binnen de organisatie vanuit hun rol als leider in de matrix, functie of projectorganisatie. Je leest hier over meer in onze whitepaper.

De duur van onze leiderschapsontwikkeling programma’s varieert. Om nieuw gedrag duurzaam te borgen is het wenselijk om het traject uit meerdere momenten op te bouwen. Tussen deze momenten zit dan tijd voor toepassing en reflectie in de praktijk. De meeste trajecten duren enkele maanden tot een jaar met een mix van bijvoorbeeld een tweedaagse voor voldoende diepgang en kortere momenten voor voldoende frequentie.

Onze trainers en coaches hebben een brede ervaring en hebben een breed repertoire van interventies. Onze coaches maken onder andere gebruik van hun achtergrond in co-actief coachen, oplossingsgericht-coachen, systemisch coachen, positieve psychologie en ACT. Al onze workshops, trainingen, coaching, intervisie en praktijktoepassingen zijn zeer ervaringsgericht.

Het duidelijk formuleren van persoonlijke leerdoelen is essentieel. Op basis daarvan evalueren we regelmatig of de doelen behaald worden, verzamelen deelnemers feedback, passen ze de inzichten toe in de praktijk en koppelen dit ook weer terug. Het bewust vastleggen en vieren van prestaties en groei is belangrijk voor het behoud van motivatie voor verdere ontwikkeling.

Klaar om het potentieel van leiderschap in jouw organisatie te ontgrendelen?

Maak een afspraak en zet de stap naar duurzaam leiderschap met impact.