Leiderschapscoaching

Vergroot jouw persoonlijke effectiviteit als leider door jouw eigen authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen waarbij je volledig in je kracht staat.

Vrijblijvend verkennen
state of orange nikon 2848
291122bpsessie10344

Leiderschap vanuit eigen kracht

In een wereld die voortdurend verandert, is leiderschap niet langer slechts een rol, het is een transformerende kracht die het potentieel van individuen en organisaties kan ontsluiten.

De professionals en leidinggevenden die wij begeleiden leven en werken in een wereld die zich kenmerkt door een hoge mate van complexiteit, hoge snelheid van verandering en hoge druk. Als leider, maar vooral ook als mens, vanuit je eigen persoonlijke kracht in balans blijven is daarmee van groot belang.

Onze leiderschapscoaching is gericht op het vergroten van jouw effectiviteit als leider en het ontwikkelen van je eigen unieke leiderschapsstijl. Door persoonlijke en professionele groei te verbinden aan de doelstellingen van de organisatie helpen we leiders om authentiek en zelfbewust de gewenste impact in de organisatie te creëren.

Persoonlijk maatwerk

Bij State of Orange begrijpen we dat elke leiderschapsreis uniek is. Daarom staat jouw persoonlijke behoefte en ontwikkelvraag centraal in de leiderschapscoaching.

Met onze leiderschapscoaching bieden we een inspirerende persoonlijke reis die leiders vol in hun kracht zet, hun veerkracht en wendbaarheid vergroot, en ze op een authentieke en impactvolle manier in staat stelt om de organisatie te leiden in de verdere ontwikkeling en groei.

nikon 3173

Wat klanten over ons zeggen

 • Valuable self discovery

  As my coach, Ronald helped me truly open myself up, to be vulnerable, and and share what I really felt from within. He listened, and reflected back, using his experience to guide me on a very difficult and valuable journey of self discovery.

  ABNAMRO

  Pavle Sazdovx

 • Team inspiring expert

  Ronald is a great communicator and knows how to inspire teams. He should be on the shortlist of any CEO to build high performance teams

  Life Fitness

  Frank van de Ven

 • Prettige en veilige sfeer

  Ronald creëert direct een prettige en veilige sfeer en stimuleert alle teamleden om actief deel te nemen. Met prikkelende vragen speelt hij goed in op de situatie en raakt hij de kernpunten voor het team.

  Topsport Utrecht

  Amarens Genee

 • Binnen de kortste keren stil

  Binnen de kortste keren had de coach het team stil met één rake vraag die direct de kern raakte van waar we aan wilden werken.

  NS

  Peter van de Pol

 • Groei door inzicht

  Vanuit een goede verbinding met de groep wist de coach met rake interventies en een prettige manier van confronteren de hele groep te betrekken in het ontwikkelproces

  Sanquin

  Geert-Jan Derksen

 • Groeikansen onthuld

  Ook als je niet direct een probleem ervaart, kan teamcoaching ontzettend helpen om te groeien en de samenwerking te verbeteren.

  Solviteers

  Bjorn Stemerdink

 • Effectief en respectvol

  De coach wist het team op een impactvolle en respectvolle manier te confronteren met de eigen bijdrage aan het ‘gedoe’

  CZ

  Ben van Eck

 • Dedicated to guide

  Ronald was empathic, honest and truly dedicated to guide the participants.

  Deloitte

  Jeroen Huizer

 • Groei in sturing

  Dankzij de persoonlijke en aanpasbare training van Ronald zijn onze seniors nu uitgegroeid tot leiders die hun teams met vertrouwen en vernieuwde tactiek sturen.

  Stedin

  Nicole Onrust

 • Groei en inzicht

  Aanrader voor iedereen die als persoon en professional wil groeien! Ronald combineerde scherpe vragen met humor en raakte in mijn gesprekken altijd de kern.

  PepsiCo

  Wibo Hermans

Resultaten van leiderschapscoaching

Persoonlijke groei

Door zelfreflectie en feedback van de coach ontwikkelen leiders een dieper inzicht in hun eigen sterke punten, ontwikkelkansen en persoonlijke belemmeringen. Vanuit een verhoogd zelfbewustzijn en zelfvertrouwen kunnen leiders bewuste keuzes maken in hun leiderschap die aansluit bij waar de situatie om vraagt.

Verbeterde leiderschapsvaardigheden

Leiderschapscoaching helpt leiders bij het ontwikkelen van effectievere communicatie, besluitvorming en probleemoplossende vaardigheden, waardoor ze beter in staat zijn om teams te leiden en organisatiedoelen te bereiken.

Betere teamprestaties en werktevredenheid

Leiderschapscoaching helpt leiders bij het creëren van een positieve werkomgeving, het vergroten van teammotivatie en het oplossen van conflicten, wat uiteindelijk leidt tot verbeterde teamprestaties en hogere werkplezier.

291122bpsessie8454 pexels cowomen 2041627

Wat je mag verwachten

Jouw authentieke kracht

Wij richten ons op het versterken en uitbouwen van aanwezige kwaliteiten en talenten, waardoor je een authentieke, impactvolle stijl kunt ontwikkelen die past bij jouw persoonlijkheid, werkomgeving en ambitie.

Persoonlijk leiderschap

Eerst leiding geven aan jezelf, dan leiding geven aan anderen. Wij zetten daarom sterk in op het ontwikkelen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfmanagement. Persoonlijk leiderschap is essentieel om te kunnen doen wat nodig is.

Stretch zone

Wij nodigen je uit om te leren en experimenteren buiten je comfort zone. Experimenteren met nieuw gedrag vergroot jouw veerkracht en aanpassingsvermogen. Uiteraard zorgen voor een veilige leeromgeving waarin je jezelf mag laten zien en fouten mag maken.

Eigen regie

Je hebt zelf de regie over jouw ontwikkeling. Vanuit jouw persoonlijke leervraag neem je zelf verantwoordelijkheid voor jouw leerproces. Wij zijn nieuwsgierig, dagen uit, bieden steun en moedigen je aan.

Ervaringsgericht leren

Wij geloven dat we pas echt in beweging komen als het je raakt. Als je iets echt wilt en durft. Je ontwikkelt jezelf in onze coaching door zelf te doen, ervaren en reflecteren. Om vanuit daar ook anderen te laten groeien.

Zichtbare resultaten

Wij verbinden persoonlijke groei aan de doelstellingen van de organisatie. Daarmee helpen we jou om op een authentieke en impactvolle manier leiding te geven die tot zichtbaar betere resultaten voor de organisatie leidt.

Zorgvuldige begeleiding

Elke leiderschapsreis vereist zorgvuldige begeleiding. Onze zeer ervaren coaches bieden steun en begeleiding in jouw ontwikkeling en bij de uitdagingen die mogelijk op jouw pad komen.

Onze aanpak

Op basis van onze brede ervaring met leiderschapscoaching hebben wij een succesvolle aanpak ontwikkeld die bestaat uit de volgende stappen.

1. Intake

Het coachtraject begint met een vrijblijvende intake. Na een persoonlijke kennismaking bespreken we jouw coachvraag, maken we afspraken over het aantal sessies en kijken we of er een goede ‘klik’ is tussen jou en de coach.

2. Maatwerk

Tijdens de gesprekken krijg je een diep inzicht in jezelf, jouw drijfveren, overtuigingen, aannames en gedrag. Op basis van deze inzichten bespreken we ook praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

3. Continu leren

Wij gaan voor echte impact. Met frequente coach sessies verbinden we jouw inzichten met het toepassen in de praktijk. We reflecteren elke keer op de voortgang op jouw ontwikkeldoel zodat je het maximale uit de coaching kunt halen.

linkedin sales solutions hrhjn6ztgrm unsplash

Voor wie

Onze visie is dat iedereen binnen de organisatie leiderschap kan tonen. Hierbij is de definitie van leiderschap dat je in staat bent om persoonlijk leiderschap te tonen ten aanzien van jouw rol in de organisatie en dat je de potentie van anderen om jou heen optimaal benut en helpt te ontwikkelen.

Leiderschapscoaching kan zich daarbij richten op zowel het formele leiderschap als op het informele leiderschap in de organisatie. Leiderschapscoaching leidt tot zichtbare resultaten voor zowel hoger management, teamleiders, projectleiders, product owners als leading experts. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Plan nu jouw vrijblijvende intake

Veelgestelde vragen

Leiderschapscoaching richt zich op het ontwikkelen van leiderschapspotentieel en het versterken van leiderschapsvaardigheden. De coach ondersteunt bij de zelfreflectie, stelt vragen om bij de kern van de ontwikkelvraag te komen en biedt handvatten om dit toe te passen in de praktijk. De coach zal een groot beroep doen op het persoonlijk leiderschap van de coachee, om middels zelfreflectie, zelfbewustzijn en zelfmanagement steeds meer in de authentieke volle kracht te staan.

Wat leiderschapscoaching oplevert hangt sterk af van de coachvraag. Je mag verwachten dat je op jouw leerdoel concrete en zichtbare stappen zet. Leiderschapscoaching vergroot in ieder geval je effectiviteit als leider, verhoogt je zelfbewustzijn en helpt je om een impactvolle leiderschapsstijl te ontwikkelen.
Door de verbeterde leiderschapsvaardigheden leiden in de meeste gevallen ook tot betere teamprestaties. Tot slot ervaren alle leidinggevenden die onze leiderschapscoaching ervaren een grote toename van hun zelfvertrouwen. Als leider en ook als persoon.

Dit varieert, meestal eens per drie tot vier weken, afhankelijk van jouw agenda en ontwikkelingsbehoeften. Onze ervaring is dat je tijd nodig hebt om tussentijds met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan, daar op te reflecteren. Om dan in de volgende sessie daar verder op door verder te verdiepen op jouw coachvraag, of juist meer praktische handvatten te bespreken of oefenen.

‘Persoonlijk Leiderschap’ gaat in de basis over eigenaarschap tonen, over zelfbewustzijn, en over verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag en de daaruit volgende resultaten. Persoonlijk leiderschap is daarmee een belangrijk ingrediënt voor elke organisatie die een lerende cultuur wil creëren en zich continu wil blijven verbeteren.  Dit is het soort leiderschap dat iedereen in de organisatie kan tonen. De tweede soort leiderschap die wij onderscheiden is ‘Creërend Leiderschap’. Dit leiderschap gaat over wat je als leider, samen met anderen, kunt doen om waarde te creëren voor de klant, voor de organisatie, en voor individuen en teams binnen de organisatie. Voor dit creërend leiderschap is een belangrijke rol weggelegd voor leiders. Met leiders bedoelen wij naast de leidinggevenden ook de informele leiders binnen de organisatie vanuit hun rol als leider in de matrix, projectorganisatie, of als expert op een bepaald gebied.

Het is dus geschikt voor iedereen die zijn leiderschapspotentieel wil ontwikkelen.

Onze coaches hebben een brede ervaring en vele methoden en interventies waar zij uit kunnen putten voor de leiderschapsontwikkeling. Het aansluiten bij de coachvraag en de coachee is van groot belang. Onze coaches zijn onder andere aangesloten bij Stir, NOBCO en Noloc en bieden dus zeer kwalitatieve coaching aan. De methoden variëren, van 1-op-1 gesprekken tot assessments en praktijkoefeningen, afgestemd op jouw behoeften. Daarbij maken de coaches o.a. gebruik van technieken uit de co-actieve coaching, transactionele analyse, systemische coaching, oplossingsgerichte coaching, positieve psychologie en ACT.

Kijk naar verbeteringen in persoonlijke effectiviteit, teamprestaties en organisatorische resultaten na coaching. Het ophalen van feedback en het koppelen van het gewenste gedrag aan concrete praktijksituaties en resultaten is daarbij van belang. Bij het in kaart brengen van de leeropbrengst en het leerrendement kunnen we ook bij ondersteunen door het afnemen van 360 feedback en evaluaties. Alles wat in de leiderschapscoaching besproken wordt is volledig vertrouwelijk. De regie en toestemming voor het evalueren van de leeropbrengst zal dus altijd bij de coachee liggen.

Leiderschap met impact

Maak een afspraak en ontdek hoe leiderschapscoaching leiders zowel persoonlijk als professioneel laat groeien.