Mijn droom achterna

Mijn droom achterna

Geschreven door Ronald

Kippenvel

Ik ben zo iemand die met kippenvel op mijn rug voor de TV zit als sporters hun droom waar maken. Zoals wanneer Kjeld Nuis na al zijn persoonlijke uitdagingen met een perfecte race Olympisch goud pakt. Wanneer Zonderland met een nooit vertoonde triple de geschiedenisboeken inspringt. Of wanneer het Zuid-Afrikaanse rugbyteam de zwart-wit verschillen weet te overbruggen en een onmogelijke prestatie op het WK neerzet.

Mensen die hun talent achterna gaan en hun dromen waarmaken zijn voor mij de ultieme inspiratie.

Nieuw impuls

Dus toen ik in februari 2019 te horen kreeg dat mijn functie bij Life Fitness door een reorganisatie kwam te vervallen was dat ook het eerste dat door mij heen ging. Dit was mijn kans om de tijd te nemen om mijn carrière een nieuw impuls te geven. Om mijn droom na te jagen.

Jetset & Jetlag

De jaren daarvoor had ik de hele wereld over gereisd van Amerika tot aan Japan. Ik heb ‘s morgens vroeg hardgelopen op de Chinese Muur, en met Sjeiks zaken gedaan in Saudi-Arabië. Het waren ontzettend inspirerende maar ook intensieve jaren.

Als aanjager van verandering en innovatie ging ik altijd vol gas voor het maximale resultaat. Mijn hoofd zat vol met de uitdagingen van de dag en de kansen van morgen. Ik voelde een continue rush om resultaten te boeken en had daardoor moeite om echt te ontspannen.

Daarom besloot ik eerst de tijd te nemen om goed uit te rusten zodat ik daarna vol energie mijn nieuwe koers zou kunnen varen.

Uitgerust

In die periode leerde ik mezelf opnieuw kennen. Ik ontdekte hoe leuk het was om op woensdag middag zelf de hockeytraining van mijn dochter te kunnen geven. Om in de ochtend een inspirerend boek te lezen of in de middag de sportschool in te gaan. Om ’s avonds in alle rust, en met volle aandacht voor mijn vrouw en dochters, aan tafel te zitten.

Het was een bijzondere tijd, maar de echte verandering voor mij kwam pas later.

Wat wil ik eigenlijk?

In mijn zoektocht naar mijn droombaan haalde ik mijn contacten met de executive search bureaus weer aan. Ik had goede gesprekken en kreeg positieve reacties op mijn CV. Ik zou vast snel een mooie job vinden.

Maar hoe meer ik mij mezelf hoorde verkopen, hoe meer ik me realiseerde dat ik helemaal niet wist wat ik nou eigenlijk wilde.

Waar gaat die ladder naartoe?

Ik had mijn carrière stappen altijd zelf bepaald. Ik verliet de gebaande paden door vanuit financiële functies de overstap te maken naar commerciële rollen en general management. Na te werken in grote corporates ging ik aan de slag met het begeleiden van start-ups.

Er zijn altijd mooie kansen op mijn pad gekomen en ik deed steeds een stapje omhoog op de loopbaan ladder. Maar waar wilde ik nou eigenlijk dat die ladder naar toe ging? Wat zijn nou mijn kwaliteiten waar ik zelf de meeste energie uit haal als ik ze inzet?

Ik besloot dat het tijd was om dit met een coach op een rijtje te zetten voordat ik de juiste baan zou kunnen kiezen.

Voelen = Weten

En toen kwam de voor mij cruciale vraag: “Ronald, hoe voel je je in deze situatie?” Mijn vage en genuanceerde antwoord vertelde me genoeg: ik had geen idee!

Ik was altijd druk mee bezig om er het beste van te maken. Zo druk dat ik vergat om te voelen wat ik zelf van de situatie vond en wat ik nu eigenlijk zelf wilde. Ik was er zo op gebrand om ergens ‘CEO te worden’ dat ik vergat om te kijken waarom ik dat eigenlijk wilde.

Maar als ik niet weet wat ik wil, hoe kan ik dat weten wat mijn droom is? Ik besloot alle aannames die ik had over mijn carrière en de zekerheden die daarbij horen los te laten. Om te kijken waar ik nou echt de meeste voldoening uit had gehaald.

Rode draad

Toen ontdekte ik de rode draad die er altijd was door al mijn rollen heen, maar die nooit op de voorgrond had gestaan. Passie voor het creëren van een echte teamspirit. High performance teams bouwen die nodig zijn om te excelleren en een gedeeld doel te realiseren.

Teams waarin ‘het klopt’

Als ik terug kijk op de afgelopen 20 jaar dan ben ik het meest trots op het werken in en leiding geven aan teams waarin ‘het klopte’. Ik heb gewerkt in teams met fantastische talenten waarmee we niets bereikten, en gewerkt met teams waarmee we grote successen boekten terwijl we nauwelijks middelen hadden.

Werken in teams die boven zichzelf uitstijgen en daarmee een gedeelde droom waarmaken. Net zoals dat Zuid-Afrikaanse rugbyteam dat door onvoorwaardelijk op elkaar te vertrouwen hun droom waarmaakte.

Dat is voor mij de ultieme voldoening. Wat als ik daar mijn werk van zou kunnen maken? Mijn kwaliteiten en ervaring inzetten om meer teams boven zichzelf uit te laten stijgen? Dat is wat ik wil.

Daar ontstond het idee van State of Orange. High performance teams bouwen waarmee je dromen realiseert.

Artikel delen:

Klaar voor de volgende stap?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek